pootlogologo

Behandeling

Wanneer u en uw hond in de trimsalon komen voor een vachtbehandeling van uw hond is het voor u prettig dat u weet wat u kunt verwachten.

Het is de bedoeling dat de hond goed is uitgelaten en zijn behoefte heeft gedaan voordat u binnen stap. De behandeling kan enkele uren duren en het is voor uw hond niet prettig als hij dan een volle blaas heeft. Ook is het fijn als de hond droog wordt gebracht. In de trimsalon wordt met u overlegd wat de beste trimbehandeling is voor uw hond. Ook het model voor de hond, bijzonderheden en de gezondheid worden besproken. Daarna wordt besproken hoe lang de behandeling ongeveer zal duren en wat de kosten zullen zijn.

De trimbehandeling begint met het uitborstelen van de hond. Daarna wordt de hond geknipt of geschoren afhankelijk van de soort vacht van de hond. Oren worden nagekeken en schoongemaakt, de nagels worden geknipt, anaalklieren worden gecontroleerd. Vervolgens wordt de hond met shampoo gewassen, krijgt een lekkere massage en wordt gedroogd. Tenslotte wordt uw hond helemaal afgewerkt volgens de rasstandaard of het afgesproken model.
Mocht het voor u moeilijk zijn om de hond te brengen en te halen?
Dan kom ik de hond halen en breng de hond na de behandeling weer mooi en fris getrimd naar huis!
Hier worden dan wel extra kosten voor gerekend.
picture

© 2014 Edwin van den Kieboom